Probistip Administrator

Образование

Прво место за средношколците над 18 години при СОУ„Наум Наумовски-Борче“- Пробиштип

Работилницата имаше за цел да ги запознае младите со начинот, структурата и факторите кои се значајни за една политичка партија да стане влијателна и освои повеќе мандати во парламентот

Прочитај повеќе »
Образование

Секоја година учениците од ООУ,, Никола Карев” го одбележуваат 21 Февруари – Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик учениците од ООУ,, Никола Карев ” го одбележаа овој ден со една кратка програма во која беа вклучени

Прочитај повеќе »
Здравје

МОРБИЛИ ( Мали сипаници )

Осипниот стадиум трае 5-6 дена, а се повлекува по истиот редослед како што се појавувал, од главата па надолу. Потоа почнува постепено подобрување на состојбата и целата болест, ако нема посериозни компликации трае две недели.  

Прочитај повеќе »