Новости

Новости

Волонтерството во Пробиштип

Црвен Крст е најголема волонтерска хуманитарна организација во светот! Околу 50тина млади од Општина Пробиштип волонтираат во Клуб на млади Општинска Организација Црвен Крст Пробиштип со што се активни граѓани на својата заедница и пример за своите врсници

Прочитај повеќе »
Новости

Завршена е реконструкцијата на игралиштето за мал фудбал и кошаркарското игралиште при ООУ “Никола Карев”

Следен проект којшто ќе се реализира за подобрување на условите во ООУ “Никола Карев” е реконстукција на патеката околу игралиштата и реконструкција на двете летни училници

Прочитај повеќе »
Новости

Бесплатниот линиски превоз во општина Пробиштип започнува од утре

Овој проект општината го реализира врз основа на барање на месните заедници, со цел на поголема пристапност за граѓаните од овие населени места, да им се овозможи еднаков пристап до градот за извршување на своите потреби

Прочитај повеќе »