Пробиштип инфо

Образование

Образование

М-р Денис Арсовски прогласен за најдобар научник при УКЛО

Мојата идеја водилка е „Учи, приспособувај и придонесувај“. Служи како постојан потсетник да ја прифатиме љубопитноста, да се приспособиме на предизвиците и да се трудиме да дадеме значаен придонес во секоја интеракција.

Прочитај повеќе »
Образование

Лара Милошевска освои 1-во место на литературниот конкурс по повод Светскиот ден на штедењето

 Ученичката  Лара Милошевска од 6в   успеа да го освои 1 место , диплома и  детска штедна книшка со вредна награда воедно и да го промовира нашето училиште „Браќа Миладиновци“ од Пробиштип.

Прочитај повеќе »
Образование

Марија Богатиновска добитник на плакета за најдобра книга-сликовница за деца во Загреб

Во Културно информативниот центар на Р.Македонија во Загреб се одржа литературната манифестација „Денови на македонска литература за деца 2023“, на која беше промовирана книгата-сликовница „Во светот на децата“ на нашата сограѓанка Марија Богатиновска

Прочитај повеќе »
Категории