Пробиштип инфо

Пробиштип

Пробиштип

СПД Пробиштип ги пошумува голите предели околу месностa Крст

Планинарите и во иднина ќе учествуваат во вакви и слични акции се со цел подигање на свеста кај граѓаните, компаниите и пред се младите од потребата од вакви и слични општествено одговорни постапки и дела.

Прочитај повеќе »
Пробиштип

Посета на Хидросистемот Злетовица и Филтер станицата за питка вода во Пробиштип

Проектот произлегува од досегашната успешна соработка која општина Пробиштип ја има со Центарот за меѓународна соработка на Словенија и Амбасадата на Словенија во Македонија, докажана со веќе реализирани капитални проекти, а веќе течат преговори и за нови идни проекти.

Прочитај повеќе »
Пробиштип

Започна асфалтирањето на улицата “Македонски револуционери” со дел од “Димитар Влахов” и “Јаким Стојковски”

Со оглед на планот и динамиката за работа на економскиот оператор со асфалтирањето се планира да се заврши до крајот на неделата

Прочитај повеќе »
Категории