Честит ИЛИНДЕН !!!

120 години од Крушевската република и 79 години АСНОМ

Македонските граѓани денеска прославуваат 120 години од започнувањето на Илинденското востание и прогласувањето на Крушевската Република, како и 79 години од Првото заседание на АСНОМ и воспоставувањето на македонската државност.

Инаку денес Православните христијани го чествуваат Св. пророк Илија.Нека им се честито имињата на сите што го носат името на овој светец.

Сподели на Facebook и Twitter