Одбележан Денот на победата над фажизмот во Пробиштип

78 години од победата над фашизмот и 73 години од идејата за изградбата на нова Европа.

Со дефиле на учениците од ООУ „Браќа Миладиновци“ низ улиците на Пробиштип, со знамињата на Република Северна Македонија и на Европската унија, Општина Пробиштип го одбележа Денот на Европа и Денот на победата над фашизмот. 

Дефилето заврши во центарот на градот каде на спомен бистата на борецот Јаким Стојковски положија свежо цвеќе, а за значајот на денот се прочита пригоден реферат. 

Општина Пробиштип  / ООУ „Браќа Миладиновци“ Пробиштип 

 

Сподели на Facebook и Twitter