Одбележан празникот Преподобен Свети Гаврил Лесновски

На плоштадот Свети Гаврил Лесновски во Пробиштип одбележан денешниот празник со положување на свежо цвеќе
По повод празникот Преподобен Свети Гаврил Лесновски,  свежо цвеќе положија и одадоа почит пред споменикот на Свети Гаврил Лесновски, претставник од црквата Св. Богородица од Пробиштип, претставници од фамилијата на ктиторот, авторот на делото, Советот на општината, делегации од општина Пробиштип, , политички партии и пензионерите.
Нека е честит и за многу години празникот.
Општина Пробиштип
Сподели на Facebook и Twitter