Одбележување на 23ти Октомври – Ден на македонската револуционерна борба

130 години од основањето на Внатрешната Македонско - Одринска Револуционерна Организација

По повод 23ти Октомври – Денот на македонската револуционерна борба, во организација на комисијата за образование  при ВМРО-ДПМНЕ ОК Пробиштип во Домот на културата „Злетовски рудар“ во Пробиштип, ќе се одржи трибина на тема:

  • Основање и делување на МРО-ВМРО во колективната меморија на македонскиот народ
  • Место и значење на Историјата како предмет во образовниот процес и градење на колективниот идентитет

Почеток 18 часот

 

Сподели на Facebook и Twitter