,,Доживувањата на куферко“- уживање за најмладите

По повод детската недела, за дечињата организираме детска претстава.

По повод детската недела, за дечињата организираме детска претстава.

Датум: 06.10.2023
Место: киносала ,,Рудар”
Време: 10:00 и 11:00 часот
Влез: 100 денари
Возрасна група: од 1во до 5то одделение
„Доживувањата на Куферко”, која претставува продолжение на „Куферко светскиот патник од Македонија” каде овој пат на еден детски и забавен начин Куферко во разговорите со Бисера и дедо Константин ќе не забавува и ќе ни раскажуваат за лудориите и доживувањата за време на летниот одмор. Посетата на интересни места како и неговата средба со животните и имитирање на нивните гласовни интерпретации и вметнување на истите во песничките каде ќе бидат вклучени и самите дечиња, во што сме убедени дека за нив ќе биде извонредно забавен и возбудлив момент.
Сподели на Facebook и Twitter