„Излегол невен Пејо по Шар Планина“- Врвна уметничка креација на нашиот Лазар Аврамовски

Вчера беше премиерата на преработката на познатата македонска народна песна „Излегол невен Пејо по Шар Планина“ во современ и модерен призвук

„Излегол невен Пејо“ е стара Македонска народна песна испеана од повеќе доајени, интерпретатори на народната песна. За мене беше предизвик да се обидам да и дадам свој печат со модерен призвук. Голема благодарност до целиот тим. Главни вокали: Жаклина Стевковска, Сенко Велинов и Владо Јовановски. Jazz trio: Гоце Стевковски, Лазар Аврамовски и Горан Гешовски.Гудачки камерен оркестар: Марија Јанкулеска,  Драгана Марковиќ, Стефанија Глигоровска, Мартина Спасовска, Бојана Митковска, Ивана Моневска,  Емилија Грковска,  Христијан Моневски, Марија Павловска,  Виктор Манев,  Дејан Цветковски,  Сара Илиевска,  Александра Чуруковска,  Јасмина Ѓорѓеска,  Ивана Ќуркчиева, Јана Диралова, Стефанија Димова, Елена Павел, Јанинка Невчева, Јованка ЈО,  Мартина Зафирова,  Лидија Огненова,  Љупчо Нечовски,  Марко Србиновски,  Никола Докоски, Николас Стаменковиќ,  Петар Узунов,  Игор Стамов и Стефан Леов. Снимано во студио „Подрумот“ на  Ангел Ќосев. Студио најава: Лета Стојанова.Фотографија и камера: Алекдсандар Миловановски и  Милан Стефановски. Монтажа: Тања Рибарска и  Ненад Димитриевски. Голема благодарност до Прогруп транс,  Алпина деј,  Д-р Андоновски,  Беконтракт и  Боки транс ..кој едноставно ја донесе оваа крација на посакуваното ниво. Се надевам дека и вам драги пријатели ќе ви го привлече вниманието и со задоволство ќе ја слушате и споделувате со вашите пријатели, а  можете да го заследите и мојот  youtube канал и да ги слушате сите мои дела.

Лазар Аврамовски 

 

 

Сподели на Facebook и Twitter