КУД Весели пензионери на Илинденските денови во Битола

КУД ВЕСЕЛИ ПЕНЗИОНЕРИ НАСТАПИ ВО ОФИЦИЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА НА 48 от меѓународен фолклорен фестивал ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ ВО БИТИЛА со обичајот ,,жетва,, и песни и ора од нашиот Пробиштипски крај.

Во недела ќе го посетиме и Крушево.

Страшко Милошевски

Сподели на Facebook и Twitter