„Пациентите“ ги насмеаја пробиштипјани

Разговор со Роберт Ристов - Театар Провокација за синоќашната урнебесна комедија „Пациенти“ и другите претстави кои се одржаа и најава за претстојните
Вчера учениците од основните училишта во општина Пробиштип ја проследија претставата  ,,Зеленковци”.

ЗЕЛЕНКОВЦИ е едукативно еколошка – интерактивна претстава за најмалата публика на ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА – Скопје. Тоа беа денски претстави, а вечерниот термин беше резервиран за урнебесната комедија „Пациенти“ , претстава во режија на Ѓорѓи Ризески и актерска екипа: Роберт Ристов, Мирјана Поповска Ристов и Радо Алексовски. Повеќе околу овој театарски петок од разговорот со Роберт Ристов.

Сподели на Facebook и Twitter