Проекција на два филма

Авантурите на Биби и Боби ,,Пролетна Магија"  ,,Најсреќниот човек на светот"

Авантурите на Биби и Боби ,,Пролетна Магија” во Пробиштип
01.06.2023
18:00 часот
киносала ,,Рудар”
влез: 120 денари

 

,,Најсреќниот човек на светот”
Киносала ,,Рудар”
01.06.2023
20:00 часот
Влез: 100 денари

режија: Теона Стругар Митевска
улоги: Ирма Алимановиќ, Изудин Бајровиќ, Ведрана Божиновиќ, Јелена Кодриќ,

Ана Костовска, Николина Кујача, Лабина Митевска, Ксенија Маринковиќ, Мона Муратовиќ,

Аднан Омеровиќ, Кемал Ризвановиќ, Синиша Видовиќ
премиера: 27.10.2022
времетраење: 100′
земја: Македонија, Данска, Белгија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина
жанр: Драма
продукција: Сестри и браќа Митевски
Возрасна категорија: 12+

Кратка содржина
Асја е 40 годишна самостојна жена која живее во Сараево. Таа го запознава Зоран, 43 годишен банкар на настан за состаноци.

Но Зоран не е таму за да ја пронајде љубовта на неговиот живот, туку прошка.

За време на војната во 1993 Зоран пукал врз градот од спротивната страна и сака да ја запознае неговата прва жртва.

Сега, двајцата ќе треба повторно да ја преживуваат болката во нивната потрага по прошка.

 

Сподели на Facebook и Twitter