Промоција на книгата „Топли одрони“ на поетесата Ирена Белешовска

Промоцијата ќе се одржи денес 18.10.2023 година со почеток во 18 часот

,,Топли одрони” од душата со поетесата Ирена Белешковска 

Нејзината прва стихозбирка и книжевно првенче е насловено „Топли одрони”. 

Содржи поезија со многу силни емоции, со многу реални и силни пораки за важноста на добрината, за моќта на љубовта во сите нејзини форми: од мајчинска, преку сестринска, до љубов кон пријателите и ближните…со пораки кои ја акцентираат насушната потреба на човекот да биде човек во време на ерозија на вредностите и хипокризија на личностите. 

Дом на култура „Злетовски рудар“ Пробиштип 

Сподели на Facebook и Twitter