Свечено беше отворена 30та Меѓународна Лесновска Ликовна колонија 2022

Сношти со свечена програма беше отворена 30та Меѓународна Лесновска Ликовна колонија 2022 која и годинава е во организација на Домот на културата ,,Злетовски Рудар” Пробиштип.
На годинешната ликовна колонија учество ќе земат 14 уметници од земјава и од странство кои во  наредните неколку дена ќе творат во живописното Лесново.
Сподели на Facebook и Twitter