Од ноќеска започнува „зимското“ сметање на времето

Стрелките на часовникот од 03 часот по полноќ се враќаат еден час назад на 02 часот

Од ноќеска започнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се вратат еден час наназад, или од 03 часот по полноќ се враќа на 02 часот.

За сите кои ќе бидат дома ќе има еден час повеќе за спиење, додека сите кои ќе бидат на работните места ќе имаат еден час повеќе за работа.

Имајте убав викенд!

Сподели на Facebook и Twitter