Тим Сезнајковци-ДОБРЕДОЈДЕ ПРОЛЕТ

По долги студени зимски денови, светот фасцинира со своите бои.

По долги студени зимски денови, светот фасцинира со своите бои. Сите забележаа дека со почетокот на пролетта душата почнува да се весели и радува. Едно лице сфаќа дека метежите се зад себе, и само топли и сончеви денови го чекаат. Природата во пролетта доведува до нешто ново и необично. Пролет е време на љубов и восхит за убавините што ги опкружуваат луѓето. Несомнено, секој сака да гледа, кога првите цвеќиња и тревки растат надвор од земјата, кои даваат надеж за нов живот. Во пролетниот период се будат сите животни и инсекти кои го очекуваат почетокот на топлите денови. Птиците доаѓаат во нивните родни земји и почнуваат да ги радуваат луѓето со нивното прекрасно пеење. Доволно е да набљудуваме и да се воодушевуваме на убавините кои таа ги спремила за нас.

Сподели на Facebook и Twitter