Започна новата учебна година

Денес звукот на училишното ѕвонче го означи почетокот на новата учебна година.Најрадосни првачињата.

   Првиот училишен ден во ООУ„Никола Карев“ – Пробиштип започна со веселиот џагор на учениците, многу возбудени и насмеани лица и секако училишното ѕвоно кое со нетрпение го очекуваа учениците. Најзбунети, но и највозбудени секако беа нашите првачиња, кои за прв пат седнаа во училишните клупи и се запознаа со своите наставнички. Тие беа пречекани со пригодна приредба подготвена од нивните поголеми другарчиња. 

   Училиштето е опремено со сите потребни наставно образовни помагала, дидактички материјали и ресурси за непречено и успешно реализирање на воспитно – образовниот процес. 

   Верувам дека сите заедно, ученици, наставници, родители, ќе успееме да се носиме со новите предизвици што стојат пред нас и дека оваа учебна година ќе биде исполнета со успеси. 

  На сите ученици им посакуваме пријатни училишни денови, другарувања и многу успех, на наставниците плодна и успешна работа, а на родителите повеќе радост, стрпливост и разбирање за своите деца.    

 

        ООУ„Никола Карев“ – Пробиштип

Средното општинско училиште Наум Наумовски Борче од Пробиштип, започна со реализација на новата учебна 2022-23 година. Првиот  ден  го започнаа 295 ученици распоредени во 20 паралелки од кои 16 гимназиски и 4 стручни.Наставата се одвива во една смена , во двете училишни згради, со почеток во 7.30 часот.Новина е што од оваа учебна година во училиштето стартува дуалното образование за машинската струка , односно учениците коишто се запишани во прва година машинска струка/машински техничар се стипендирани од страна на Министерството за образование и наука.На првиот училишен ден  учениците се запознаваа со предметните наставници, наставните планови по кои ќе ја следат наставата и со кодексите на однесување во училиштето и надвор од него. 

СОУ Наум Наумовски Борче Пробиштип

Денес училишното ѕвонче го означи почетокот на новата 2022/2023 година за сите ученици. Во ООУ „Браќа Миладиновци“ првиот училишен ден помина во топла и пријатна атмосфера. Се слушаше детскиот џагор, а сите детски лица беа озарени со насмевка. Највесели беа првачињата кои за првпат зачекорија низ портата на знаењето и другарството. Нив ги поздрави и Градоначалникот на општина Пробиштип Драган Анастасов и им подари училишни прибори.

Сите ученици во нашето училиште ќе ја започнат новата учебна година во уредени и чисти училници, со потребните учебници и училишни помагала.

На сите ученици и вработени им посакуваме среќен и успешен почеток.

ООУ ,,Браќа Миладиновци”

 

 

 

Сподели на Facebook и Twitter