Ангажирани наставници за помош при електронското аплицирање за упис во прва година во СОУ ,,Наум Наумовски Борче”- Пробиштип

Денес 14.06.2022 (вторник) од 10.00-15.00 и утре 15.06.2022 (среда) од 08.00-15.00 часот, се ангажирани наставници кои ќе понудат помош при електронското аплицирање за упис во прва година, за оние ученици кои сами, од било кои причини, не се во можност да ја поднесат апликацијата.
СОУ ,,Наум Наумовски Борче”- Пробиштип :
    Средното општинско училиште „Наум Наумовски -Борче” од Пробиштип, Ве известува дека на ден 14.06.2022 (вторник) од 10.00-15.00 и на 15.06.2022 (среда) од 08.00-15.00 часот, ќе ангажира наставници кои ќе понудат помош при електронското аплицирање за упис во прва година, за оние ученици кои сами, од било кои причини, не се во можност да ја поднесат апликацијата.

Упатство:

  •  – Кликни на линкот – https://e-uslugi.mon.gov.mk
  •  – Кликни на schools и најави се со твојот е-маил и лозинка од платформата –  www.schools.mk                                ( профилот што го користиш за MS Teams)
  • – Пополни ги сите потребни податоци и прикачи ги потребните документи
  • – Притисни АПЛИЦИРАЈ
Ако имаш можност испечати ја потврдата која потоа треба да се приложи во одбраното училиште
Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.
Сподели на Facebook и Twitter