Манифестација ,,Пролет на сребрените соништа” – Радовиш

Наградена ученичка од ООУ „Никола Карев“ Пробиштип на годинашната манифестација „Пролет на сребрените соништа“ која се одржа во Радовиш

Уште еден успех на манифестацијата ,,Пролет на сребрените соништа “, на која ученичката Сара Јанева од 7 одд при ООУ ,,Никола Карев ” од Пробиштип под менторство на Маријана Ефремова Кралевска, доби награда за една од најдобрите литературни творби.

Песната ,,Соѕвездие од пролетни соништа “ беше песна која влезе во тесниот круг за најдобра литературна творба, од вкупно пратени повеќе од 300 детски трудови.  Честитки за Сара Јанева, со уште многу успех во иднина и резултати кои покажуваат дека вреди да се биде упорен.

ООУ „Никола Карев“ Пробиштип

 

 

Сподели на Facebook и Twitter