Нашите млади поети со голем успех на литературниот конкурс „Читам книги“

,, Читам книги" беше темата на литературниот конкурс кој го организираше ОУМБ,, Кочо Рацин " - Пехчево, заедно со поетесата Милица Паулус.

Пишувањето секогаш ќе остане во мода, а луѓето кои го следат тој тренд знаат дека секоја напишана песна има своја приказна и треба да биде прочитана.

 Учениците од ООУ,, Никола Карев” од Пробиштип и понатаму го следат трендот со пишување на литературни творби, затоа и овој пат дел од наградените творби и припаднаа токму на нив.

,, Читам книги” беше темата на литературниот конкурс кој го организираше ОУМБ,, Кочо Рацин ” – Пехчево, заедно со поетесата Милица Паулус.

Овие творби беа наградени со прво место:

Ванеса Давиткова 8 одд.

Андреа Стојанова 9 одд,

Ана Ампева 9 одд,

Ален Ампев 9 одд,

Ели Младенова 9 одд,

Меги Спировска 9 одд,

Јована Радева 8 одд и

Ања Алексовски 8 одд.

Второ место го делеа:

Мелани Добревска 9 одд,

Аница Бранкова 9 одд,

Теа Митева 8 одд,

Јован Младеновски 8 0дд и

Честитки ученици, продолжете и понатаму да го красите нашето училиште со дипломи.

Маријана Ефремова Кралевска

Сподели на Facebook и Twitter