„Од име до бројка“- документарец посветен на жртвите од Треблинка

При процесот на создавање учениците имаа можност поблоску да се запознаат со овој мрачен дел од историјата, надевајки се дека никогаш нема да се повтори.

Меморијалниот Центар на холокаустот на Евреите организираше конкурс за дигитална содржина на тема ,, Од име до бројка ” , на која тим на ученици од ООУ ,,Никола Карев ” од Пробиштип под менторство на наставничките по македонски јазик Маријана Ефремова Кралевска и Сашка Миланова, учествуваа со свој документарец.

При процесот на создавање учениците имаа можност поблоску да се запознаат со овој мрачен дел од историјата, надевајќи се дека никогаш нема да се повтори.

Целиот проект можете да го проследите подолу во видеото.

Маријана Ефремова Кралевска

Сашка Миланова

 

Сподели на Facebook и Twitter