Одлични резултати на младите математичари од ООУ „Никола Карев“ од Пробиштип

Во ООУ „Никола Карев“, општинскиот натпревар по Математика беше успешно реализиран, а голем дел од учесниците постигнаа одлични резултати

Во организација на Сојузот на математичари на Македонија, на ден 2.2.2024 год. во нашата држава се одржаа општински натпревари по Математика за ученици од четврто до деветто одделение. Во ООУ „Никола Карев“, општинскиот натпревар по Математика беше успешно реализиран, а голем дел од учесниците постигнаа одлични резултати.

Учениците од четврто одделение, под менторство на одделенските наставнички Даниела Стојанова и Маја Стојковска, ги постигнаа следниве резултати:

Сара Петковска – второ место

Милан Николов – трето место

Наум Митковски – трето место

Марин Спировски – пофалница

Учениците од петто одделение, под менторство на одделенската наставничка Марија Богатиновска, ги постигнаа следниве резултати:

Максим Донев – прво место

Антигона Томевска – прво место

Ведран Гаврилов – второ место

Дамјан Младеновски – второ место

Хана Ластова – второ место

Деспина Димитриевска – второ место

Јаков Трајчевски – второ место

Учениците од шесто одделение, под менторство на наставничката Ратче Михајлова, ги постигнаа следниве резултати:

Илина Илиевска – прво место

Адријан Вилотов – второ место

Стефан Петковски – трето место

Учениците од седмо и осмо одделение под менторство на наставничките Станка Тасевска и Стојна Гичева, ги постигнаа следниве резултати:

Дамјан Михајлов – пофалница

Јован Младеновски – пофалница

Јована Радева – пофалница

Овие ученици обезбедија пласман за регионален натпревар, кој ќе се случи на 2.3.2024 година.

Ви посакуваме уште поголем успех!

ООУ „Никола Карев“ Пробиштип

Сподели на Facebook и Twitter