ООУ „Браќа Миладиновци“ Пробиштип: Регионален натпревар по математика и општински натпревар по географија

Основно училиште во Пробиштип
Резултати од регионалниот натпревар по математика и општинскиот натпревар по географија на учениците од ООУ „Браќа Миладиновци“ Пробиштип

На  4.3.2023 година во општина Штип се одржа регионалниот натпревар по математика. 

Учениците од нашето училиште ООУ „Браќа Миладиновци“ Пробиштип ги постигнаа следниве резултати: 

IV одделение 

Павел Стојанов (I место – I награда) – Ментор Невенка Петкова 

Анастас Јанев   (I место – I награда)  – Ментор Сузана Герасимовска 

Дарио Панов      (I награда   – Ментор Даниела Г. Илиевска 

Петар Ангеловски  II награда    – Ментор Даниела Г. Илиевска 

Дамјан Маневски III награда – Ментор Сузана Герасимовска 

Неда Митевска    III награда  – Ментор Даниела Г. Илиевска 

Марко Кнежевиќ  –  Пофалница – Ментор Сузана Герасимовска 

 V одделение 

Лара Милошевска (I место – II награда) – Ментор Билјана Панова 

Димитрија Петров – Пофалница – Ментор Љупка Алексова 

 VI одделение 

Лазар Бошковски  (II место- III награда) – Ментор Благица Милисова 

 VII одделение 

Милица Јанковиќ (I место – II награда) – Ментор Благица Милисова 

Филип Цветановски (II место – II награда) – Ментор Ратка Стојановска 

Анелија Ристовска  (III место – II награда)Ментор Благица Милисова 

Михаела Гориева III награда   – Ментор Ратка Стојановска 

 IX одделение 

Христијан Атанасов – Пофалница Ментор Благица Милисова 

 Честитки за сите ученици и за нивните ментори и уште многу повисоки резултати и на следните натпревари. 

 

ГЕОГРАФИЈА

На 4 март 2023 година се одржа општински натпревар по географија. Учениците од ООУ „Браќа Миладиновци“ Пробиштип под менторство на своите наставници по географија Дејан Арсовски и Христина Манасиев ги постигнаа следниве резултати: 

 VI оделение: 

Тијана Сентова 86 бода 

Леонардо Цоневски 82 бода 

Андреј Трајчевски 75 бода 

 VII одделение: 

Јована Митрева 80 бода 

Андреј Димитриев 70 бода. 

 VIII одделение: 

Огнен Благоевски 89 бода 

Иван Атанасов 87 бода 

Лука Стојчевски 62 бода 

 IX одделение: 

Ана Станојковска 85 бода 

Ања Николова 72 бода 

Борјан Славевски  

 Честитки за сите ученици и за нивните ментори и достојно да го претстават нашето училиште и на регионалниот натпревар.

ООУ „Браќа Миладиновци“ Пробиштип

 

 

Сподели на Facebook и Twitter