Продолжен зимскиот распуст на учениците

Второто полугодие започнува на 23 Јануари со одлука на Владата на РМ

Владата на Република Македонија на 118-та редовна седница го разгледа и го усвои предлогот на Министерството за образование и наука, второто полугодие од учебната 2022/23 година наместо на 18 јануари да започне на 23 јануари (понеделник) со физичко присуство за сите ученици. Во образложението од Министерството за образование и наука е наведено дека зимскиот распуст се продолжува поради заштеда на греење и заштита на здравјето на учениците.

Сподели на Facebook и Twitter