Првото и второто место по повод патрониот празник на СОУ ,, Наум Наумоски – Борче” и припадна на учениците од ООУ ,, Никола Карев”

Убавиот пишан збор и уште многу наградени творби да бидат инспирација за сите ученици

Гимназијата ,,Наум Наумовски Борче ” и оваа година во чест на патрониот празник, организираше литературен конкурс, со кој се одбележа името и делото на Наум Наумовски – Борче.

Учениците од основните училишта од нашата општина учествуваа со творби на тема: ,,Низ еден век ликот и делото на Наум Наумовски – Борче “.

Првото место и припадна на ученичката Ванеса Давиткова од 8 одд ,

второто на Бранкица Стојмировска исто така од 8 одд. од ООУ ,,Никола Карев ” под менторство на наставничката по македонски јазик Маријана Ефремова – Кралевска.

Честитки за учениците кои со своите творби не потсетија за ликот и делото на овој патрон.

Убавиот пишан збор и уште многу наградени творби да бидат инспирација за сите ученици.

Маријана Ефремова Кралевска

 

Сподели на Facebook и Twitter