Резултати од натпреварот по хемија на учениците од ООУ „Браќа Миладиновци“ Пробиштип

Сите наградени ученици ќе земат учество на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 6 мај.

На 24.2.2023 година во нашето училиште ООУ „Браќа Миладиновци“ Пробиштип, се одржа општинскиот натпревар по Хемија. Учениците ги постигнаа следниве резултати: 

  IX одделение: 

Ана Станојковска IX одделение 100 поени – прва награда; 

Христијан Атанасов IX одделение 100 поени – прва награда; 

Андреа Ристовски IX одделение 93,3 поени – втора награда. 

VIII одделение: 

Давид Јованов 73,3 поени – трета награда; 

Ана Марија Николова 73,3 поени – трета награда; 

Михаил Симоновски 70 поени – трета награда. 

Сите овие ученици ќе земат учество на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 6 мај. 

Пофалница добија учениците: 

Михаил Томев, Михаела Томева, Леона Радовановска и Марија Анастасова – сите од VIII одделение. 

Учениците се под менторство на наставничката по хемија, Драгица Терзиќ. 

Честитки ученици за вашите постигнати резултати и уште многу поголеми успеси во иднина. 

ООУ „Браќа Миладиновци“ Пробиштип 

Сподели на Facebook и Twitter