Селектирањето на отпад и грижата за животната средина во која СИТЕ заедно живееме, почнува од секој од НАС – Ученичка заедница при СОУ „Н.Н.Борче Пробиштип

"Работилница за селекција на отпад" од страна на @gogreen.mk - здружение за одржлив развој и заштита на животната средина.

Една од многуте активности на ученичката заедница во нашето училиште. Деновиве, претставници од секој клас од нашето училиште имаа прилика на zoom да проследат “Работилница за селекција на отпад” од страна на @gogreen.mk – здружение за одржлив развој и заштита на животната средина. Учениците подобро се запознаа со процесите селектирање и рециклирање на отпад, за тоа каков отпад се селектира и генерира, какви видови на отпад постојат и сл. Паралелно со тоа, на неколку локации во двете згради на нашето училиште се поставени корпи на селекција на отпад(пластика и хартија). Мал чекор којшто значи многу. Селектирањето на отпад и грижата за животната средина во која СИТЕ заедно живееме, почнува од секој од НАС.

Ученичка заедница при СОУ „Наум Наумовски Борче“ Пробиштип

 

 

Сподели на Facebook и Twitter