Синоќа се одржа дефилето на матурантите од средното општинско училиште “Наум Наумовски – Борче” од Пробиштип

Најдобра ученичка за генерацијата 2020-2024 година беше прогласена Ива Јаневска

Синоќа се одржа дефиле на матуранти од средното општинско училиште “Наум Наумовски – Борче”, – 60та генерација од нашата гимназија. 

Најдобра ученичка за генерацијата 2020-2024 година е прогласена Ива Јаневска, која ќе добие стипендија од општина Пробиштип за понатамошното образование. 

Честитки драги матуранти, чекорете смело и самоуверено кон патот кој ви претстои, бидете достојни и успешни граѓани на нашата општина. 

Општина Пробиштип 

Видеото со слајдови од сите матуранти од синоќашното дефиле можете да го видите ТУКА 

Сподели на Facebook и Twitter