Тим Сезнајковци: Одличен успех на учениците од ООУ „Никола Карев“ од Пробиштип на општинскиот натпревар по математика

Најуспешните продолжуваат и во натпреварите кои ги очекуваат учениците во престојниот период

Денес во ООУ”Браќа Миладиновци” – Пробиштип, се одржа општински натпревар по математика, каде учество зедоа и забележаа резултати следниве наши ученици :

4️⃣одд. Деспина Димитриевска – 90 ( I место )

Дамјан Младеновски – 75 ( II место )

Ведран Гаврилов – 71 ( II место )

Максим Донев – 67 ( III место )

Јаков Трајчевски – 43 ( пофалница )

Андреј Митев – 40 ( пофалница )

5️⃣одд. Стефан Петковски – 75 ( II место)

Илина Илиевска – 65 (III место )

Адријан Вилотов – 48 ( пофалница )

Давид Радевски – 45 ( пофалница )

6️⃣одд. Дамјан Михајлов – 45

Дарјан Николов – 30

Бојан Тасевски – 28

Дамјан Антов – 15

Милан Петков – 8

Михаил Младеновски – 5

7️⃣одд. Ања Алексовска – 55 ( III место )

8️⃣одд. Евгенија Гоцева – 30

🍀Многу успех и во натпреварите кои допрва следуваат, БРАВО УЧЕНИЦИ 👏👏👏

Сара Јанева

Сподели на Facebook и Twitter