Тим Сезнајковци: Патрониот празник на нашето училиште

Дел од активностите за одбележување на 27 април патрониот празник на ООУ „Никола Карев“ Пробиштип

27 април – Патронен празник на нашето училиште. Овој ден му го посветуваме на ликот и делото на Никола Карев. Горди сме што нашето училиште го носи неговото име.

По тој повод Одборот за одбележување на патрониот празник при ООУ„Никола Карев“ – Пробиштип распиша литературен и ликовен конкурс, на тема:

„Карев-симбол за храброст, копнеж и слобода “, на кој беа наградени ученици.

ЛИТЕРАТУРА  Категорија на ученици од I – V одд.

1. Хана Томевска – II одд. ООУ„Браќа Миладиновци“ – Пробиштип

2. Михаил Стоимановски – IIIа одд. ООУ„Никола Карев“ – Пробиштип

3. Каја Петковска – IIIа одд. ООУ„Никола Карев“ – Пробиштип

Категорија на ученици од VI – IX одд.

1. Мелани Панова – VIIIв одд. ООУ„Никола Карев“ – Пробиштип

2. Бојана Ангеловска – IXа одд. ООУ„Браќа Миладиновци“ – Пробиштип

3. Јована Ноева – VIIa одд. ООУ„Браќа Миладиновци“ – Пробиштип

ЛИКОВНО

1. Мирела Мирчевска – ООУ„Браќа Миладиновци“ – Пробиштип

1. Сара Јанева – VIIб одд. ООУ„Никола Карев“ – Пробиштип

2. Андреј Љубев – VIIIв одд. ООУ„Никола Карев“ – Пробиштип

3. Наум Митковски – IIIа одд. ООУ„Никола Карев“ – Пробиштип

По ова се одржа одбојкарски и фудбалски натпревар,но за жал бевме поразени.

Оваа година патронатот на нашето училиште беше одржан во кино салата.

Никола Карев борецу наш засекогаш ќе имаш почит од нас.

Мелани Панова

Сподели на Facebook и Twitter