Тим Сезнајковци: Посета на Институтот по македонски јазик,Меморијалниот центар на Холокаустот и саемот на книгата

Кратка образовна прошетка на ученици од ООУ „Никола Карев“ Пробиштип

Ученици од ООУ ,,Никола Карев” Пробиштип на ден 09.05.2023 година го посетија Институтот по македонски јазик ,,Крсте Петков Мисирков” , Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите во Македонија и саемот на книгата во Скопје. Имаа кратко предавање за ликот и делото на Крсте Петков Мисирков, како и запознавање и разгледување на Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите во Македонија.

Мелани Панова

 

Сподели на Facebook и Twitter