Тим Сезнајковци: Работилница за учениците од трето одделение и освоена награда по распишан конкурс

Дел од активностите на учениците од ООУ „Никола Карев“ Пробиштип и одбележување на освоена награда по распишан литературен конкурс

Денес учениците од III одд. имаа можност да научат нешто повеќе за РЕЦИКЛИРАЊЕ НА ОТПАДОЦИТЕ.

Наши гости презентери беа волонтерите на Црвен крст-Пробиштип.

Мелани Панова

 

По повод патрониот празник на ООУ ,,Свети Кирил и Методиј” од Свети Николе, беше распишан конкурс на тема ,,Свети Кирил и Методиј – духовни светилници во мугрите на писменоста словенска” .

Нашата ученичка Мелани Добревска од 8 -в одд, под менторство на наставничката по македонски јазик Маријана Ефремова- Кралевска го освои 3- место. Честитки за Мелани и уште многу награди во иднина.

 

 

 

Сподели на Facebook и Twitter