Тим СЕЗНАЈКОВЦИ-успешна седмица за нашето училиште

Минатата недела беше успешна за нашето училиште. Многу наши другарчиња се зaкитија со награди.

На 07.04.2023 год. во нашето училиште се одржа регионалиот натпревар по Биологија. Бележиме успеси со нашите ученици. Честитки до сите учесници за постигнатите резултати!

9то одд. Андреј Гоцевски – трето место, Леон Донев – трето место, Марко Гаврилов – трето место, Ива Василевска – пофалница

8 одд. Мелани Добревска – трето место, Ана Димитриевска – трето место, Ели Младеновска – пофалница, Аница Бранкова – пофалница, Тадеј Максимов – пофалница

7одд. Јована Радева – трето место, Ања Алексовска – трето место, Андреа Стефановска – трето место, Јован Младеновски – трето место

 

Сезоната на натпревари ја продолживме и со регионалниот натпревар по Германски јазик, кој се одржа на 12.04.2023 год. во Струмица, на кој  учествуваа учениците:

Петар Митковски – 6в, Ања Алексовски – 7а, Ванеса Давиткова – 7а, Јован Младеновски – 7а.

Учениците Петар Митковски и Ања Алексовски обезбедија учество на државниот натпревар по Германски јазик.

Сподели на Facebook и Twitter