Ванеса Давиткова го доби второто место на 56 Рацинови средби

Ванеса Давиткова 8 одд при ООУ,, Никола Карев" под менторство на нејзината наставничка Маријана Ефремова - Кралевска го доби второто место и ќе биде дел од свеченоста која ќе се одржи оваа сабота во Велес

„Да му го земеш јазикот на еден народ – тоа значи да му ја земеш душата“, беше темата оваа година на 56 Рацинови средби.

Нашата ученичка Ванеса Давиткова 8 одд при ООУ,, Никола Карев” под менторство на нејзината наставничка Маријана Ефремова – Кралевска го доби второто место и ќе биде дел од свеченоста која ќе се одржи оваа сабота во Велес.

Одлуката на жири – комисијата беше тешка, но праведна!

Одлучуваа нијанси за да се издвојат најдобрите творби од вкупно испратени повеќе од 400 детски песни.

Честики до Ванеса и честитки до сите Рацинови следбеници! Вака се сака Рацин!

 

Маријана Ефремова – Кралевска

 

Сподели на Facebook и Twitter