УЖ на ВМРО ДПМНЕ ОК Пробиштип – „ОБЕДИНЕТИ“ во борбата против насилството против жените и девојчињата

По повод 10ти Декември , Меѓународниот ден на човековите права и 16 дена активизам, во Пробиштип беше одржан настан на плоштадот Св.Гаврил Лесновски

УЖ на ВМРО ДПМНЕ ОК Пробиштип , по повод 16 дена активизам и 10ти Декември, Меѓународниот ден на човековите права, како домаќин заедно со ОК на УЖ на Штип, Велес и Свети Николе огранизираа настан на кој се зборуваше за борбата против насилството врз жените и девојчињата, ставајки акцент на „Дигиталното насилство“ под мотото „ПРЕПОЗНАЈТЕ, БЛОКИРАЈТЕ И ПРИЈАВЕТЕ ДИГИТАЛНИ И ДРУГИ ФОРМИ НА НАСИЛСТВО“ !

Повеќе инфо од видео прилогот:

УЖ на ВМРО ДПМНЕ ОК Пробиштип

Сподели на Facebook и Twitter