Доделени наградите на најдобрите на турнирот во табла и шах во пензионерскиот дом во Пробиштип

Турнирот што се одржа беше дел од годинашната програма на активности на Здружението на пензионери на Пробиштип

Денес во просториите на Пензионерскиот дом во Пробиштип беа доделени наградите на најдобрите учесници на турнирот во табла и шах.

Во изминатите две недели се одржаа повеќе натпревари при што во конкуренција од осум натпреварувачи најдобри во табла беа:

Дончо Марков – прво место

Владимир Трјановски – второ место

Љупчо Ташевски – трето место

На турнирот во шах во конкуренција од 12 натпреварувачи најдобри беа:

Николчо Зафировски – прво место

Стојко Ангеловски – второ место

Бојко Тасев – трето место

На наградените им беа доделени скромни парични награди. Турнирот што се одржа беше дел од годинашната програма на активности на Здружението на пензионери на Пробиштип.

Сподели на Facebook и Twitter