Пожарот кај селата Куково, Пишица, Лезово, Гајранци, Трооло, Гујновци.. ставен под контрола, но сеуште е активен

Големиот пожар во пробиштипскиот регион сеуште активен

Според последните информации од Пожарна Пробиштип, пожарот кој што го зафати реонот околу селата  Куково, Пишица, Лезово, Гајранци,  Трооло,  Гујновци.. е ставен под контрола, но сеуште е активен.

ТППЕ Пробиштип повеќе од 24часа е на терен со 10 пожарникари и 2 возила.

 

 

Сподели на Facebook и Twitter