Прогласени најубавите маски на годинашниот маскенбал во Пробиштип

Учество на над 20 групни маски од Пробиштип и други општини од Македонија

Вчеравечер се одржа уште едно издание на Пробиштипскиот маскенбал. Во духот на шегата пред огромната публика продефилираа оригинални маски од нашата општина и од други општини. 

Од сите маски како најдобри се издвоија: 

Домашни маски: 

трето место за маските: Клеопатра и Весели шеици; 

второ место за маските: Веселите пирати и Разиграни скелети; 

прво место за маските: Магија од ламбата, Оган и Метаморфоза; 

Гостински маски: 

трето место за маските: Стрелци и Македонска убавина; 

второ место за маските: Азбука и Клеопатра; 

прво место за маската: Арапски принцези. 

Општина Пробиштип 

Видеото од пробиштипскиот МАСКЕНБАЛ може да го погледате ТУКА 

Сподели на Facebook и Twitter