Рударска патека – Меморијален планинарски марш „Слободанче Монев-Данче“ 27.08.2023

Оваа патека го обележува патот на оние рудари кои масовно доаѓале од подалечните краеви на паланечките села

Спортското планинарско друштво “ПРОБИШТИП” по повод 28-ми Август – Денот на рударите, верскиот празник Успение на Пресвета Богородица и празникот на градот Пробиштип организираше планинарски марш „Рударска патека“ во сеќавање на својот починат член, планинар и другар Слободанче Монев – Данче

 

Сподели на Facebook и Twitter