РУДАРСКА ПАТЕКА

Оваа патека го обележува патот на оние рудари кои масовно доаѓале од подалечните краеви на паланечките села.

Спортското планинарско друштво “ПРОБИШТИП” по повод 28-ми Август – Денот на рударите, верскиот празник Успение на Пресвета Богородица и празникот на градот Пробиштип на 27 август 2023 година (недела) а во сеќавање на својот починат член, планинар и другар Слободанче Монев – Данче организира:
Планинарска тура ,,РУДАРСКА ПАТЕКА” – под покровителство и логистичка подршка на концесионерот на рудниците Компанијата БУЛМАК 2016 ДООЕЛ.

 

Сподели на Facebook и Twitter