Стојан Стефановски – Лесновски: -Како растев јас, растеше и Пробиштип

Од неговото перо за идните генерации ќе останат забележани најважните моменти од раѓањето и постоењето на нашиот Пробиштип

Ако некој знае се за Пробиштип и пробиштипско, а тоа знаење се протега дури илјада години наназад, тоа е Стојан Стефановски – Лесновски 

Ни беше чест што одлучи токму преку Пробиштип инфо да ја раскаже својот животна приказна, исполнета со постојана потрага по информации и создавање на големи како новинарски така и публицистички дела, кои го следат Пробиштип од неговото создавање па до денес.

Од неговото перо за идните генерации ќе останат забележани најважните моменти од раѓањето и постоењето на нашиот Пробиштип.

Целиот разговор со г-дин Стефановски можете да го погледнете ТУКА.

Сподели на Facebook и Twitter