Пробиштип инфо

Златен медал со иновацијата од земјоделието „Механичка заштита на корен на овошни садници“ на саемот во Москва

Од 19 до 23 март 2024г во Москва се одржа 27-миот саем за иновациски технологии "Архимед 2024"

Од 19 до 23 март 2024г во Москва се одржа 27-миот саем за иновациски технологии “Архимед 2024”.

Учество земаа двајца наши преставници од Македонија.

Нашиот преставник Игор Петров од Пробиштип се закити со златен медал со иновацијата од земјоделието „Механичка заштита на корен на овошни садници“.

Поопширно после 26 април светски ден на интелектуалната сопственост кој ќе се одбележи во Скопје.

Видеото од разговорот со Игор Петров кој што го направивме по повод првиот златен медал за неговата иновација можете да го погледате ТУКА

Сподели на Facebook и Twitter
Категории