Бојан Иванов го освои првото место на мини маратонот во Пробиштип

4км мини маратон на градскиот стадион во Пробиштип

Дел од мини маратонот на градскиот стадион како дел од ПХВ проектите на кој I (прво) место освои Бојан Иванов, II (второ) место Матеј Трајчев и III (трето) место Филип Глигоровски. А посебна пофалба за најмалите учесници од само девет годишна возраст Андреј Ангеловски и Георгиј Јанев кои ја поминаа крајната линија со IV (четвтро) и V (петто) место. Вчерашниот мини маратон помина во прекрасна атмосфера а Пробиштип уште еднаш се покажа како хуман град.

Ева Илиевска

 

Сподели на Facebook и Twitter