Одбојкарките и одбојкарите од СОУ „Наум Наумовски Борче“ победници на зонското натпреварување во одбојка

Видео изјави на Проф. Емил Спасовски и Проф. Иле Петровски за случувањата на зонските натпревари во одбојка

Денес 06.12.2023 во организација на ЗУСД Пробиштип и ФУСМ во спортската сала Софија Петровска се одигра зонски натпревари во ОДБОЈКА за средни училишта. 

Во женска конкуренција : 

СОУ Гоце Делчев Куманово – СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка 2 : 0 

СОУ Н.Н.Борче Пробиштип – СОУ Гоце Делчев Куманово 2 : 0 

СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка – СОУ Н.Н.Борче Пробиштип 0 : 2 

Победник на зонскиот турнир е екипата на СОУ Н.Н.Борче Пробиштип. 

Во машка конкуренција 

СОУ Н.Н.Борче – ДСУ- РЦСОО Киро Бурназ Куманово 2 : 0 

ДСУ-РЦСОО Киро Бурназ Куманово – СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка  2 : 0 

СОУ Н.Н.Борче Пробиштип – СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка 2 : 0 

Победник на зонскиот турнир во машка конкуренција е екипата на СОУ Н.Н.Борче Пробиштип 

Видеото со изјавите на Проф. Емил Спасовски и Проф.Иле Петровски можете да ги погледате  ТУКА

 

Сподели на Facebook и Twitter