Огромен успех и многу медали на каратистите на Вадо карате До Унија Пробиштип

Одличен настап на каратистите на Вадо карате До Унија Пробиштип на Меѓународниот турнир во карате кој се одржа во Модрича

Викендот што помина, во босанскиот град Модрича се одржа традиционалниот меѓународен карате турнир на кај учество зедоа 400 натпреварувачи.

Во таква голема конкуренција нашитите каратисти се закитија со многу медали.

Еве ги севкупните резултати на нашите каратисти:

Машки кати поединечно 6 прво место, 3 второ, 3 трето.

Женски Кати поединечно 9 прво, 4 второ, 2 трети.

Кати екипно 8 прво, 1 второ.

Борби генерално 2 прво, 1 второ, 3 трети.

350 учесници 400 претставувања.

 

Видеото со дел од атмосферата, натпреварите, престојот и освоените награди во Модрича,  можете да го погледнете ТУКА

Сподели на Facebook и Twitter