Каратистите од „Вадо карате до унија“ Пробиштип викендов ќе учествуваат на Светскиот шампионат во карате

Нашите каратисти утре патуваат за Грција во градот Халкида каде ќе земат учество на Светскиот шампионат во карате

Утре каратисти од Вадо карате до унија од Пробиштип патуваат во Грција каде ќе учествуваат на Светскиот шампионат во карате кој ќе се одржи во градот Халкида.

Во видеото ќе може да проследите разговори со тренерот на клубот, г-дин Стојан Стојковиќ , г-дин Атанас Младеновски интернационален судија и тренер на карате клубот Силекс од Кратово и со членови на клубот кои ќе учествуваат на овој шампионат.

Пробиштип инфо им посакува многу успех на ова големо натпреварување.

 

Сподели на Facebook и Twitter