Вадо Карате До Унија Пробиштип учесници на 14то WKC Светско првенство во Белград

14-то WKC Светско првенство за кадети, јуниори и сениори и Светско првенство за деца Белград, Србија, 11-ти – 12ти јуни 2022

Денес и утре каратистите на карате клубот Вадо Карате До Унија Пробиштип, ќе учествуваат на 14то WKC Светско првенство за кадети, јуниори и сениори и Светско првенство за деца во Белград.Според првичните информации нашите нај трофенји спортисти и овојпат освоија повеќе медали во натпреварувањето  во кати , а попладнето започна и натпреварувањето во борба.Веќе утре ќе имаме повеќе информации и фото и видео материјали . Еве дел од денешните случувања во Белград….

 

Сподели на Facebook и Twitter