Пробиштип инфо

Во Крива Паланка се одиграа зонските натпревари во КОШАРКА за средни училишта 

Кошаркарките од СОУ „Н.Н.Борче“ Пробиштип не се пласираа на регионалните натпревари Исток

На 22.12.2022 во организација на ФУСМ и СУСКП Крива Паланка се одиграа зонски натпревари во КОШАРКА за средни училишта 

  Во машка конкуренција: 

1 место: СОУ”Перо Наков” од Куманово 

2 место: СОУ “Ѓорче Петров” од Крива Паланка  

3 место: СОУ”Кочо Рацин” од Св.Николе 

 Во женска конкуренција: 

1 место: СОУ”Ѓорче Петров” од Кр.Паланка 

2 место:СОУ” Н.Н.Борче”од Пробиштип 

3 место:СОУ “Наце Буѓони” од Куманово. 

 Екипата на СОУ ,,Перо Наков ,, од Куманово во машка конкуренција и екипата на СОУ”Ѓорче Петров”од Крива Паланка во женска конкуренција како победници на зонскиот турнир се учесници на регионалните натпревари Исток 

 Тимот соработници од „Н.Н.Борче“ при Ученичката заедница 

 

Сподели на Facebook и Twitter
Категории