Второ место за учениците од ООУ „Никола Карев“ на зонското во Куманово, а трето место за кошаркарите од ООУ „Браќа Миладиновци“ на зонското натпреварување во Крива Паланка

Втото место за фудбалерите од „Никола Карев“ во Куманово, а трето за кошаркарите од „Браќа Миладиновци“ во Крива Паланка

На ден 05.12.2023 година во Општина Куманово во спортската сала ООУ”Магдалена Антова” се одржаа зонски натпревари во футсал (машки) Eкипата на ООУ Никола Карев Пробиштип го освои второто место. Учениците беа под менторство на наставникот по фзо Методија Кралевски.

 

 

На ден 6.12.2023 година во Општина Крива Паланка во спортската сала на ООУ”Илинден” се одржаа зонски натпревари во КОШАРКА машка конкуренција.

Прво место ООУ”Кочо Рацин”-Куманово

Второ место ООУ”Илинден”-Крива Паланка

Трето место ООУ”Браќа Миладиновци – Пробиштип.

Честитки за победниците и фер-плеј играта.

 

Сподели на Facebook и Twitter